dinsdag, 1. november 2005 - 21:30

Zoekactie naar vermiste visser

Heijen

De politie zoekt sinds dinsdagochtend samen met duikers van de brandweer naar een 33-jarige Duitse man uit Kleve die tijdens het vissen op de Maas bij Heijen overboord is geslagen.
<BR>Omstreeks 11.30 uur kreeg de politie een melding van de bewoner van een woonboot dat er een vissersbootje tegen de woonboot aan was gedreven op een zijstuk van de Maas ter hoogte van de Rijksvluchthaven.

Dit zijstuk wordt ook wel de ‘Paesplas’ genoemd. Vervolgens bleek dat er geen personen meer aanwezig waren op het bootje. Mogelijk is de visser eerder van boord af geraakt. Op de boot lag nog wel vissersgereedschap, zoals een hengel. De bewoner belde direct de hulpdiensten, die een onderzoek instelden.

De vermiste schipper was vanmorgen samen met een andere Duitse man aan het vissen op de Maas. Omstreeks 9.30 uur stopte deze Duitse man met vissen en ging van boord om even in zijn auto te gaan slapen. De (vermiste) visser ging vervolgens alleen verder.

Bij de zoekactie is onder andere een politiehelikopter ingezet. Daarnaast heeft de brandweer duikers ingezet die enkele uren naar de man gezocht hebben. De waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten gaat verder met de zoekactie totdat het te donker wordt om verder te zoeken. Daarbij worden speciale speurhonden ingezet. De andere Duitse man, die al eerder van het bootje afging om te rusten, is een 32-jarige man eveneens woonachtig in Kleve.
Provincie:
Tag(s):