zondag, 20. maart 2005 - 4:12

Zoeken tijdens nachtpuzzelrit

Heerenveen

Zaterdagavond was Heerenveen het startpunt van de 3e landelijke nachtpuzzelrit van de V44 club. De toerrit leidde door de drie noordelijke provincies en de finish was bij de Volvo garage in Heerenveen. Naast V44-leden, bestond het meer dan 100 tellend aantal deelnemers tevens uit leden van de Volvo 850-, de Saab- en de Dafclub.

De moeilijke, maar uitdagende puzzeltocht was uitgezet in diverse disciplines van kaart- en routebeschrijving; een goede navigator was dus een vereiste. De kunst is het afleggen van de juiste route, met behulp van een stafkaart of een routebeschrijving. Het is een samenspel tussen navigator en bestuurder. Omdat er in het parcours vooral slechtverlichte en ook onverharde wegen voorkomen werd van te voren aangeraden om een goede zaklamp, een kaartleeslamp en een gedetailleerde kaart in de auto te hebben.

Vanaf 20.00 tot 22.00 uur werd er gestart en de laatste deelnemers konden tot 06.00 uur binnenkomen bij de finish, waar voor een hapje en een drankje was gezorgd. En dat alles in een klassieke Volvo, Saab of Daf; voor deze autoliefhebbers een buitenkansje.
© BON / Miranda van der Sloot – foto: DASfotografie


Tip: Op 8 en 9 mei wordt voor de 34ste keer de Nacht van Weesp georganiseerd. Voor meer info: Nacht van Weesp
Provincie:
Tag(s):