zondag, 23. januari 2005 - 10:37

Zoektocht naar vermiste Bundenaar gaat door

Meerssen

De stuw in Borgharen zal vandaag wederom voor een korte periode gedeeltelijk worden gesloten in de zoektocht naar de vermiste Bundenaar Lou Janssen. Vanwege de vele regenval kan de stuw maar voor een uur worden gesloten.
<BR>De Bundenaar wordt nog steeds vermist sinds het bootongeluk van zondag 9 januari, waarbij de plezierboot waarop hij met 7 anderen zat bij de stuw verongelukte.

Zes opvarenden konden met behulp van omstanders worden gered. Het stoffelijk overschot van Bundenaar Bert Jongen werd enkele dagen later gevonden ter hoogte van Itteren. De zoekacties naar Lou Janssen waren tot nu toe zonder resultaat. Afgelopen woensdag was er nog een grote zoekactie, waar bij de oevers van de Maas tussen Voulwammes en Stein werden afgezocht. Hierbij hielpen talloze vrijwilligers. Ook dit leverde niets op. Bij de zoektocht van zondagmiddag wordt de brandweer van Meerssen ondersteund door de brandweer uit Reeuwijk (Zuid-Holland). Zij beschikken voor dit soort omstandigheden over een betere boot. Familieleden van dhr. Janssen zullen langs de oevers meehelpen met de zoektocht.
© BON/foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):