woensdag, 12. januari 2005 - 12:45

Zoektocht naar vermiste opvarenden gaat verder

Borgharen

De zoektocht naar de twee vermiste mannen bij de stuw in Borgharen, wordt vandaag voortgezet. Het is zeer waarschijnlijk dat ze beide stroomafwaarts zijn gedreven door de sterke stroming. De hulpdiensten gaan ervan uit dat de mannen zijn overleden. De twee mannen uit Bunde worden sinds zondagavond vermist toen hun boot door motorpech stuurloos werd en over de stuw een aantal meters naar beneden viel en in stukken brak.

De overige opvarenden, twee vrouwen en vier kinderen, konden tijdig de oever bereiken en met behulp van omstanders aan land worden gehaald.
Nadat duikers gisteren het wrak hadden gelokaliseerd, werden de beide mannen niet aangetroffen in het wrak of in de nabije omgeving ervan. Wanneer het wrak wordt geborgen is nog niet vastgesteld. Vanaf vandaag gaan politie en brandweer verder stroomafwaarts patrouilleren. De mankracht hiervoor zal beperkt worden, maar er zullen wel honden van de KLPD worden ingezet. Zij bezitten het vermogen om lichamen op te sporen.
Morgen wordt in Bunde, waar de twee families vandaan komen, een kerkdienst gehouden voor de twee vermiste opvarenden. De dienst is bedoeld als steun voor de overgebleven familieleden. © BON/foto: Jean Pierre Geussens

Provincie:
Tag(s):