zondag, 30. oktober 2005 - 18:20

Zuurkool-workshop

Maastricht

Normaal houden ze zich bezig met het maken van wijn. Maar zo nu en dan maken de leden van Gilde De Wijngaert ook zuurkool en kaas. Zo was er zondag op de Educatieve boerderij in de Maastrichtse wijk Daalhof een zuurkool-workshop waarin de leden aan het publiek tonen wat er allemaal voorafgaat aan de zuurkool zoals we deze kennen.

De opkomst was groot. Veel bezoekers wilden toch wel eens weten wat er allemaal gedaan moest worden alvorens het op je bord komt te liggen met traditioneel aardappelpuree, spek en worst.

Het publiek kon ook kiezen uit enkele recepten, die door de leden van het Gilde op papier waren gezet. Een leuk idee om lekker te kunnen genieten van zuurkool in het najaar. En dat hoefde je de aanwezigen maar een keer te zeggen. Heerlijk toch zo’n broodje HotDog? Of zuurkool op zigeuner wijze.
Provincie:
Tag(s):