woensdag, 28. december 2005 - 9:02

Zwaar en illegaal vuurwerk in beslag genomen

Het speciale vuurwerkteam van de politieregio Noord-en Oost-Gelderland heeft in samenwerking met de plaatselijke politie bij zes invallen in Apeldoorn, Hattemerbroek en Doetinchem in totaal 175 kilo zwaar en illegaal vuurwerk in beslag genomen.
<BR>De invallen vonden plaats op 23 december en vloeiden voort uit informatie die naar voren kwam uit andere onderzoeken met betrekking tot illegaal vuurwerk.

Met name de zwaarte van het aangetroffen vuurwerk viel op. Zo werden op de slaapkamer van een 17-jarige inwoner uit Apeldoorn twee dozen Flowerbeds van elk 16 kilo, 4 zware mortierbommen en een twaalftal dozen met pantservuisten aangetroffen. Dit is bijzonder zwaar vuurwerk dat niet valt onder de noemer consumentenvuurwerk.

Bij een 22-jarige inwoner uit Doetinchem werden onder andere een Chinese rol, mortieren en nitraten aangetroffen.
Een 37-jarige inwoner uit Hattemerbroek had ruim 32 kilo vuurwerk thuis opgeslagen. Dit bleek weliswaar legaal vuurwerk, maar volgens de wet mag er maximaal 10 kilo vuurwerk in een woning liggen. Dit maakt het mogelijk om restanten vuurwerk te bewaren tot het volgende nieuwjaar. Van de verdachte werd daarom 22 kilo vuurwerk in beslag genomen.

Tegen de betreffende verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):