vrijdag, 9. december 2005 - 11:37

Zwaar gewonde man na ongeval

Zwaagwesteinde

Door een aanrijding zijn er donderdag rond 17.30 uur drie mensen gewond geraakt. Het ongeval, waarbij drie auto’s waren betrokken, gebeurde op de kruising Noorderstationsstraat en Industrieweg in Zwaagwesteinde.

Een 81-jarige automobilist uit Kollumerzwaag reed over de Industrieweg, op de kruising wilde hij vermoedelijk rechtsafslaan. De 81-jarige verleende geen voorrang aan een 47-jarige automobilist uit Twijzelerheide, die op de Noorderstationsstraat reed. Waardoor 81-jarige en de 47-jarige met elkaar in botsing kwamen. Een 59-jarige automobilist uit Twijzelerheide kon door krachtig remmen een directe aanrijding voorkomen. Wel raakte de voorzijde van zijn auto licht beschadigd door de auto van de 47-jarige.

De 81-jarige en zijn 77-jarige passagiere zijn door de brandweer uit de auto gehaald en beiden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De 81-jarige is zwaar gewond en de inzittende licht. De 47-jarige bestuurder is met lichte verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.
Provincie:
Tag(s):