zondag, 30. oktober 2005 - 21:12

Zwaargewonde bij steekincident

Dordrecht

Bij een steekpartij op het Van Eesterenplein in Dordrecht zijn vrijdag twee gewonden gevallen. Een 19-jarige man uit Dordrecht kwam in de nabijheid van een snackbar twee andere mannen van 16 en 18 jaar tegen met wie hij ruzie kreeg. Er werd flink heen en weer geslagen, totdat de 19-jarige een mes trok en de 16-jarige meerdere malen stak.

Dit slachtoffer liep een wond in zijn hals en oksel op. De 16-jarige jongen liep toen bloedend met zijn 18-jarige vriend naar binnen. Even later kwam de 19-jarige ook naar binnen, waarna de vechtpartij opnieuw begon en over en weer werd geslagen en getrapt. De 18-jarige schoot hierbij zijn vriend te hulp. Personeel van de snackbar probeerde de vechtenden te scheiden.

Uiteindelijk wist de 18-jarige vriend het mes af te pakken, waarna de 19-jarige bleef liggen. De 16-jarige is onder begeleiding van een motoragent met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft een geperforeerde long opgelopen en een steekwond in zijn hals. Hij is buiten levensgevaar, maar zal nog enkele dagen moeten blijven.

De 19-jarige die ook lichte verwondingen opliep, werd na een behandeling in het ziekenhuis aangehouden door de politie. De derde man (de 18-jarige) die bij het incident betrokken was, heeft zich zaterdagmiddag vrijwillig op het politiebureau gemeld, is daar aangehouden en in verzekering gesteld. Hij bleek een gebroken hand te hebben.
Provincie:
Tag(s):