zondag, 7. augustus 2005 - 12:13

Zwaargewonden op de A7

Bij een aanrijding op de A7 zijn vrijdag drie mensen gewond geraakt, waarvan twee ernstig. De 33-jarige bestuurder reed met zijn auto tussen Drachten en Beetsterzwaag, richting Heerenveen.

De man reed op de linker weghelft om enkele vrachtwagens in te halen, toen hij zonder aanwijsbare reden plotseling naar rechts stuurde en daardoor vol tegen de achterzijde van een vrachtwagen reed. Deze werd door een 59-jarige chauffeur uit Harkema bestuurd. De auto ging door de aanrijding tollen en kwam in de rechter berm tot stilstand.

De bestuurder kon op eigen kracht uit zijn auto komen, hij is met de ambulance naar ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen overgebracht.

De politie heeft een bloedproef afgenomen van de bestuurder, omdat hij verdacht wordt van het rijden onder invloed van drugs. In de auto zaten verder nog twee inzittenden, zij raakten bekneld en moesten door de brandweer bevrijd worden.

De slachtoffers, een 27-jarige vrouw uit Amsterdam en een 37-jarige man uit Amsterdam, zijn beiden zwaargewond met de ambulance overgebracht naar ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. De vrouw heeft beide bovenbenen gebroken en de man heeft zijn onderbeen gebroken.

De rijbaan is ruim een uur afgesloten geweest voor al het verkeer, het verkeer is omgeleid. ©BON/foto's: Romke Notenbomer
Provincie:
Tag(s):