woensdag, 30. maart 2005 - 8:29

Zwak optreden Jong Oranje

Jong Oranje heeft een slechte prestatie neergezet dinsdagavond tegen Jong Armenië. Het jeugdteam van Nederland kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Door dit gelijke spel is de kans klein dat Nederland zich plaatst voor het Europees kampioenschap van 2006.
<BR>
<BR>Na de nederlaag van vorige week tegen Roemenië was het belangrijk dat Jong Oranje zou winnen van de Armeense leeftijdsgenoten. Bij winst zou het nog aansluiting houden bij de nummer één en twee van de poule.

Door het gelijkspel is de kans veel kleiner geworden. Roemenië en Tsjechië hebben nu respectievelijk drie en vier winstpunten meer.

Het spel was dinsdagavond ook niet hoogwaardig. Bondscoach Foppe de Haan beschikt over een getalenteerde groep spelers, maar het team is geen geheel.

De Haan had het team op vijf plaatsen gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd van vorige week. Collins John werd vervangen door Huntelaar. Van Persie was geschorst en doelman Waterman en verdediger Jansen waren geblesseerd.

Toch kreeg Jong Oranje in de eerste helft een aantal kansen. Huntelaar was het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet raakte de paal.

Na de rust was het spel van Oranje niet veel beter. Er kwamen wel wat kansjes tegen de amateurs van Armenië, maar nooit echt was Nederland de betere. In de 75e minuut konden de bezoekers zelfs nog op voorsprong komen, maar keeper Pasveer behoedde Jong Oranje voor een nog grotere afgang.

© BON / ProShots
Categorie:
Tag(s):