maandag, 13. juni 2005 - 0:05

Zwitserland verslaat favoriet Korea

Zuid-Korea, dat verwacht wordt de minimaal de halve finale te halen, heeft haar eerste groepswedstrijd tegen Zwitserland met 1-2 verloren.

Alle drie de doelpunten vielen in een aantrekkelijke eerste helft. Young Rok Shin was het die de score in het Emmen Stadion in de 25e minuut opende.

Zuid-Korea, dat aangemoedigd werd door Guus Hiddink, behield die voorsprong vooralsnog niet lang. Nog geen drie minuten na de openingstreffer van Shin lag de bal weer in het net; ditmaal aan de andere kant. Goran Antic was de doelpuntenmaker.

Ook de gelijke stand bleef niet lang op het scorebord staan, want in de 33e minuut maakte oud-PSV'er Johan Vonlanthen er 1-2 van.

In de tweede helft zakte beide ploegen een beetje in elkaar. Het spel werd slapper en de spelers minder scherp. Pas in het laatste kwartier werd de wedstrijd weer spannend, toen er een slotoffensief van de Koreanen volgde. Maar Zwitserland hield stand en behaalde zo haar eerste drie punten.