zaterdag, 19. november 2005 - 19:41

Zwitserland wint regenkwalificatie, Nederland zesde

Vandaag is de kwalificatie voor de sprintrace op het Maleisische circuit van Sepang verreden. De weergoden hadden een enorme rol van betekenis, aangezien de tweede, de derde en de vierde sessie van de kwalificatie in de stromende regen werd verreden. Team Zwitserland, met GP2-coureur Neel Jani achter het stuur, wist uiteindelijk de pole te pakken.

Aangezien het circuit in de eerste sessie nog droog was en alle teams van te voren al hadden voorspeld dat de regen zou vallen, zagen we in de eerste sessie alle 24 teams de baan op gaan. Het verschil tussen de voorlopige pole en de hekkensluiter van dat moment was niet veel meer dan twee en een halve seconde. Gedurende de tweede sessie begon de regen te vallen en liepen de rondetijden steeds hoger op. In de derde sessie waren het alleen de teams van Tsjechië, Mexico en Libanon die de strijd aangingen met de weergoden en reden hun ronde.

Doordat de regen ophield in de vierde sessie, was er weer wat actie op de baan. Achttien van de teams besloten toch nog maar naar buiten te gaan en ondanks dat de tijden weer lager lagen dan in de drie tijden van de vorige sessies, waren er geen veranderingen op de tijdentabel die al stond vanaf het eind van de tweede sessie. Hierdoor kwam het team van Zwitserland op pole, met het team van Frankrijk vlak achter hun. Op plaats drie vinden we de volgende coureur die iets met de Formule 1 te maken heeft gehad, namelijk Ralph Firman namens Ierland.

Team Nederland is pas te vinden op plaats zes. Jos Verstappen, die de eerste en derde vrije training nog als snelst wist af te sluiten, kon zich moeilijk bewijzen in de tombola van Maleisië. Het feit dat hij als één van de weinige veel ervaring heeft op het Maleisische asfalt zal hem moeten helpen in de sprintrace en de hoofdrace van morgen.
Categorie:
Tag(s):