zaterdag, 19. maart 2005 - 15:36

Zwolle krijgt nieuw 4 sterren hotel

Zwolle

Het nijpende tekort aan voldoende hotelbedden wordt met Hotel Landwijck een beetje verzacht. Als alles meezit, mag ondernemer Ben Schulte komend najaar de eerste bouwvakkers begroeten. De gemeente Zwolle staat positief tegenover de komst van Landwijck. Ook de omwonenden reageren verheugd. Wat kan er nog mis gaan?
<BR>

Zes jaar geleden nam Schulte, een bevlogen ondernemer, restaurant Urbana over. In de afgelopen periode heeft hij het zalencomplex naar een hoger niveau weten te tillen. Er werd ruim geïnvesteerd en dat leidde tot een veelzijdig en gemoderniseerd bedrijf. Ondertussen werkte Schulte ook aan de plannen voor een nieuw hotel. Vrijdagavond vond de presentatie van Landwijck plaats. Een avond vol verrassingen waarbij de Zwolse stadsomroeper Peter Vader op de hem bekende wijze de genodigden wist te boeien met ins en outs van Landwijck. Ook wethouder Gerard van Dooremolen kon zijn enthousiasme voor het nieuwe hotel amper bedwingen. Daarmee lijkt ondernemer Schulte zich nagenoeg verzekerd te hebben van een politiek ‘ja’ . Want de Overijsselse hoofdstad heeft gewoon te weinig hotelbedden. Een feit dat door een andere Zwolse wethouder, Martin Knol van economische zaken en toerisme, wordt bevestigd. ‘Het is van essentieel belang dat een stad als Zwolle ook voor de nacht voldoende beddencapaciteit heeft voor zijn gasten’ zegt Knol.

Hotel Lanwijck wordt in de directe nabijheid van de Isala klinieken, locatie Sophia ziekenhuis, gebouwd. Het hotel richt zich op de zakelijke gasten maar ook toeristen, die meerdere dagen in Zwolle willen verblijven, krijgen met Landwijck een overnachtingsmogelijkheid op maat. Binnenkort wordt in Zwolle huis-aan-huis een speciaal magazine 'Gastvrij' verspreid. Met deze actie wil Schulte alle Zwollenaren een kijkje achter de schermen geven. ‘Ik heb geen geheimen, er is een volledige financiële dekking en Hotel Landwijck is meer dan slapen’, zegt de ambitieuze ondernemer.

© BON / Tekst / foto: MediaHuis Zwolle – Alain de Jong.
Provincie:
Tag(s):