zondag, 25. september 2005 - 12:54

Zwolle krijgt vrolijke tunnels

Zwolle

Alle 36 pilaren van de tunnel tussen de Rembrandtlaan en de Monteverdilaan worden binnenkort vrolijk beschilderd door Zwolle jongeren. De gemeente stelt in het kader van ‘dit is Zwolle’ geld beschikbaar om de tunnel een ander aanzicht te geven.

Beeldende kunstenaars gaan de jongeren hierbij begeleiden. Eerst zullen alle palen van de tunnels worden ontdaan van graffiti waarna de beschildering kan plaatsvinden. Omwonenden maar ook jongeren zelf reageren enthousiast op het gemeentelijke plan dat met de vrolijk opgeschilderde palen wellicht een bijdrage levert aan meer rust in en rond tunnels. Veelal zijn dit soort locaties broeiplaatsen van ongewenste handelingen. Als thema voor de pilaren is gekozen voor het onderwerp flitspalen.

Drie Zwolse kunstenaars, Claire Mumford, Willeke Trommels en Rana Berends gaan op twee woensdagmiddagen de aangemelde jongeren begeleiden op het gebied van verfkunst en schildertechnieken. Veertien jongeren uit de wijken Holtenbroek en Dieze West hebben zich aangemeld voor het tunnelproject. Begin oktober moet het flitsende schilderproject zijn voltooid. Dan heeft Zwolle tunnels met een geheel eigen uitstraling.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):