woensdag, 6. juli 2005 - 14:04

Zwolse etherpiraat tijdelijk legaal op FM

Zwolle

Zwollenaar Henk de Draaijer kan zijn geluk niet op. De voormalige etherpiraat heeft een officiële vergunning gekregen om tijdens de Blauwvingerdagen zijn favoriete muziek via 106.8 FM uit te zenden. Het café Japie fungeert hierbij als uitzendlocatie want in dit café staat de klok altijd op Nederlandstalig.

Na het horen van het goede nieuws was Henk bijna door het dolle heen. Natuurlijk had hij op een positieve reactie gehoopt maar de kans op nee leek vele malen groter dan een ja. Ook Telecom, het bedrijf waarvan de Draaijer het goede bericht kreeg, spreekt van een opmerkelijke beslissing van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Enige jaren geleden was de Zwollenaar elke zaterdagavond actief als etherpiraat. Zijn uitzendingen werden massaal beluisterd, getuige de vele verzoekjes die hij steeds kreeg. Dat succes werd feitelijk ook zijn einde. De populaire dj durfde het gewoon niet meer aan om op zaterdagavond zijn geliefde Nederlandstalige repertoire de ether in te gooien. In zijn succes stond Henk niet alleen.

Veel collega’s gingen hem voor. Een teken aan de wand dat het Nederlandse repertoire leeft onder een groot deel van de bevolking. Na het beëindigen van zijn illegale carrière startte de Zwollenaar een artiestenbureau onder de naam Alles op zun Kop Produkties. Ook met dit bureau timmert hij stevig aan de weg. De komende vier woensdagen in juli mag Henk zijn oude liefde weer oppakken en draait hij van 08.00 tot 21.00 uur live vanuit café Japie. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk artiesten even bij Henk langskomen. Ook andere belangstellenden zijn welkom in het café op het Gasthuisplein.

©BON/Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):