woensdag, 16. november 2005 - 15:04

Zwolse studente kansrijk in finale 'The Nix Factor'

Zwolle

Claartje Grooten, studente communicatiewetenschappen aan de universiteit in Enschede, heeft absoluut geen zangtalent. Daar zijn de meningen niet over verdeeld. Toch is de Zwolse studente kansrijk in de finale van het Talpa programma The Nix Factor. Haar eerste single is een feit, compleet met videoclip.

Grooten wil absoluut niets aan het toeval overlaten. Dat ze communicatie studeert, komt haar erg goed uit want de studente weet zich prima in de belangstelling te zingen. Vals of niet, dat doet niet ter zake. Claartje Grooten is tot de finale van het opzienbarende Talpa programma doorgedrongen en roem, weliswaar tijdelijk, ligt in het verschiet. En die uitdaging gaat ze met de volle honderd procent aan.

Bij The Nix Factor is het de opzet om de kandidaten van het niveau niets naar iets te tillen. En daarin lijken de programmamakers te slagen. Zelfs de stem van de Zwolse studente is de afgelopen weken gegroeid. In de finale krijgt Claartje te maken met geduchte tegenstanders. Die vreest ze weliswaar niet maar ook de concurrentie heeft een single uitgebracht. Dat lied is gecomponeerd door Tjeerd Oosterhuis van Total Touch. Desondanks is Claartje niet bevreesd.

Om zoveel mogelijk mensen te informeren heeft de studente ook een eigen website hetclaartjegevoel geïntroduceerd. Op dinsdag 22 november wordt tijdens een live televisie-uitzending de winnaar gekozen.

Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):