zaterdag, 16. april 2005 - 14:46

Zwolsman pakt twee punten, vd Garde valt uit

Zaterdagmiddag is de eerste Euro F3 race verreden op het circuit van Hockenheim in Duitsland tijdens het voorprogramma van de DTM.

Giedo van der Garde mocht als derde starten en had een goede start tijdens de eerste race van het weekend. Giedo wist de tweede positie te pakken en Adrian Sutil naar de derde positie te verwijzen. Na twee ronden had Sutil echter meer snelheid en pakte zijn positie terug.

In de vijfde ronde zat Lucas di Grassi dicht op Van der Garde waarna het niet goed afliep. Di Grassi was misschien te gretig want bij het inhalen van Giedo remde de Braziliaan te laat waardoor hij de achtervleugel van onze landgenoot krom reed en Giedo enkele ronden later moest uitvallen. Di Grassi kwam met de schrik vrij na enkele koprollen waarbij hij met zijn wagen op de bandenstapels in de hekken belandde.

Ross Zwolsman kon na de start enkele plaatsen goed maken door een startcrash bij de hairpin die voor hem plaatsvond. Uiteindelijk wist Zwolsman door goede stuurmanskunsten zichzelf naar een zevende positie te rijden waardoor hij de eerste 2 punten van het seizoen binnen heeft weten te halen!

Morgen zal de tweede race plaatsvinden voor de eerste race van de DTM.
Categorie:
Tag(s):