zondag, 18. juni 2006 - 20:53

29e ronde om Texel groot succes!

Texel

Op 17 juni is de 29e ronde van Texel gehouden. Dit jaar verschenen er 436 catamarans aan de start, waarvan er uiteindelijk 396 de eindstreep wisten te halen. Overall winnaars van de ronde om Texel 2006 zijn Remco Kenbeek en Paul Brouwer met hun F18 Capricorn.

De 29e editie van de ronde om Texel werd gekenmerkt door een variabele noodnoordwestenwind die er een lastige race van maakte. Al tijdens de start duwden zowel de stroming als de wind de zeilers richting de startlijn. Uiteindelijk zijn er toch maar 3 boten te vroeg gestart.

Het Zweedse duo Göran Marström en Thomas Persson, met een door Marström zelfgebouwde M20, wisten uiteindelijk als eerste de eindstreep te bereiken na 4:10:34 uur. Uiteindelijk wisten zij na correctie van hun tijd de 12e plaats in het overall klassement te behalen. De laatste boot kwam na ruim zes- en een half uur over de finish.

Verrassend tweede in het overall klassement werd solozeiler Hans Primowees met een 26 jaar oude pringle 15, en een twaalf jaar oud zeil. Primowees viel bij de eerste gate zelfs nog overboord omdat hij uitgleed als gevolg van zonnebrandcreme. Zijn voorsprong haalde hij later op het wad waar veel boten kozen voor een andere koers in de hoop op meer wind. Primowees koos ervoor om dicht bij het eiland te blijven om zo optimaal de stroming te benutten. Met deze keuze wist hij twee- of driehonderd cats in te halen.

De F18-wereldkampioenen Darren Bundock en Glenn Ashby (AUS) eindigden op de derde plaats in het overall klassement.