donderdag, 5. januari 2006 - 21:14

3 gewonden na 3 steekpartijen

Amsterdam

Woensdagavond leidde 3 verschillende steekpartijen in de hoofdstad tot 3 gewonden waarvan 2 met zware verwondingen. Een ruzie in de Warmoesstraat ontaarde in een steekincident. Hierbij raakte een 21-jarige man zwaargewond. Vier personen, inclusief het slachtoffer, zijn gearresteerd en worden gehoord over de toedracht van het voorval. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Rond acht uur zag een agent op beelden van bewakingscamera’s van Bureau Beursstraat dat er een vechtpartij gaande was aan de achterzijde van het bureau, op de hoek van de Warmoesstraat met de Paternostersteeg.

Onmiddellijk renden agenten het bureau uit en zagen dat een 21-jarige gewonde man hen tegemoet liep. Hij bleek in zijn zij te zijn gestoken. Terwijl hem eerste hulp werd verleend in afwachting van een ambulance, troffen de dienders drie mannen aan die betrokken waren geweest bij het incident.

Deze mannen van 17, 23 en 37 jaar oud werden gearresteerd en ingesloten. Het slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. Vooralsnog is het niet duidelijk wat de aanleiding was van de ruzie. De recherche van de Binnenstad doet onderzoek in de zaak.

Bij een andere steekpartij in de Haarlemmerbuurt raakte een 34-jarige man gewond. Het slachtoffer werd in een ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen en kon daarna naar huis. De verdachte is spoorloos. Even voor halftien kregen twee mannen het in de Haarlemmerbuurt met elkaar aan de stok over een geldkwestie.

De woordenwisseling mondde uit in een handgemeen waarbij één van de mannen een steekwapen trok en zijn tegenstander verwondde. De messentrekker nam de benen waarna het slachtoffer hulp zocht in een horecagelegenheid. Dader en slachtoffer zijn bekenden van elkaar. De recherche onderzoekt de zaak.

En diezelfde avond rond acht uur kwam er een zwaargewonde man het politiebureau aan de Balistraat binnengestrompeld. De 42-jarige man bloedde hevig uit enkele steekwonden in zijn been. In afwachting van een ambulance verleenden agenten het slachtoffer eerste hulp.

Omdat het slachtoffer het bewustzijn verloor en geen verklaring kon afleggen volgden enkele agenten het bloedspoor dat ze naar de hoek Balistraat/ Sumatrastraat leidde. Hier troffen de dienders de plek waar blijkbaar het steekincident had plaatsgevonden. Het slachtoffer is opgenomen in een ziekenhuis. Zijn toestand is inmiddels stabiel. De recherche van District Noord aan Bureau Waddenweg doet onderzoek in de zaak en vraagt mogelijke getuigen van het incident zich telefonisch met hen in verbinding te stellen via telefoonnummer: 0 9 0 0 – 8 8 4 4
Provincie:
Tag(s):