zondag, 21. mei 2006 - 13:22

81-jarige vrouw overlijdt na brand in woning

Castricum

In de nacht van zaterdag op zondag is een 81-jarige vrouw uit Castricum overleden nadat zij ernstig gewond was geraakt bij een brand in haar appartement op de 6e etage van een verzorgingsflat aan de Sans Couci. Omstreeks 01.45 uur troffen medewerkers van de verzorgingsflat het slachtoffer aan op de zesde etage. Zij had ernstige brandwonden en vertelde dat er brand was uitgebroken in haar appartement.

Het slachtoffer is met ernstige brandwonden over het hele lichaam overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. De brandweer constateerde dat de brand was uitgebroken in of in de directe omgeving van het bed. De brandschade bleef beperkt tot dat gebied in het appartement.

Wel was er sprake van veel rookoverlast. Hierdoor werden de bewoners van de andere appartementen (11 in totaal) op de 6e etage tijdelijk uit hun woningen gehaald. Twee van hen hadden ademhalingsproblemen en kregen medische verzorging van een ter plaatse gekomen huisarts.

Zondagmorgen bleek dat de bewoonster van het appartement aan haar verwondingen was overleden. Over het ontstaan van de brand bestaat op dit moment geen duidelijkheid
Provincie:
Tag(s):