zondag, 20. augustus 2006 - 2:38

ADO in extra tijd onderuit

ADO Den Haag heeft in eigen huis een zuur verlies geleden tegen SC Heerenveen. De residentieclub zag een punt aan haar neus voorbijgaan in de extra tijd. Afonso Alves velde het vonnis voor ADO.

De ploeg van trainer Frans Adelaar kwam in de wedstrijd tegen de Friezen vijf minuten voor rust op voorsprong. Lang konden de Hagenaars niet genieten van het doelpunt. Paul Bosvelt maakte in de 42-ste minuut gelijk. Beide ploegen gingen rusten met een 1-1 op het scorebord.

ADO Den Haag begon goed aan de tweede helft en kwam voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong door een benutte penalty van de Braziliaan Tininho. Ondanks het doelpunt van de middenvelder trok Heerenveen aan het langste eind. Via Yildirim en Afonso Alves wist de ploeg van trainer Gertjan Verbeek de zege veilig te stellen.