zondag, 26. november 2006 - 17:12

ADO verbaast de Euroborg: 2-5

ADO Den Haag heeft de laatste plaats in de Eredivisie verlaten. De residentieclub won verrassend maar verdiend bij FC Groningen: 2-5. RKC waalwijk is nu de nieuwe hekkensluiter.

FC Groningen en ADO maakten er een doelpuntrijke wedstrijd van. Maar liefst drie keer kwamen de Hagenaars op voorsprong. In de tweede minuut opende Bunjevcevic de score, maar Lovre maakte elf minuten later alweer gelijk. Vervolgens wist Richard Knopper voor ADO het net te vinden, voordat Erik Nevland in de 28ste minuut de stand weer gelijk trok.

Kort na rust bracht Delorge de ploeg van trainer Lex Schoenmaker weer op voorsprong: 2-3. Lovre raakte daarna nog de lat voor FC Groningen, maar de groengelen toonden aan deze middag het meest productief te zijn. Santi Kolk bracht in de 70ste minuut de Hagenaars in een zetel. De aanvaller tekende voor de 2-4 én in de 85ste minuut zelfs voor de 2-5.

Het betekende de eerste uitoverwinning van ADO sinds 12 april dit jaar (RBC-uit) en de eerste competitienederlaag voor FC Groningen in de Euroborg. De noorderlingen staan nu zesde met 24 punten.

ADO heeft nu 8 punten, net zoveel als RKC, maar de Hagenaars kennen een beter doelsaldo.