woensdag, 26. april 2006 - 22:51

Ajacieden vieren feest met Blind

Ajax heeft goede zaken gedaan door FC Groningen in de eerste wedstrijd van de tweede ronde van de play-offs met 2-0 opzij te zetten.

Ajax kende een droomstart. Al na negen minuten schoot Markus Rosenberg een prachtige aanval binnen. De gehele spelersgroep vierde vervolgens feest met trainer Danny Blind, die duidelijk aangedaan was door het hartverwarmende gebaar.

FC Groningen had daarna geluk dat een elleboogstoot van Paul Matthijs niet werd bestraft met een rode kaart. In de 33ste minuut hadden de noorderlingen juist pech toen een duw in de rug bij Rasmus Lindgren door Emmanuel Boakye geen strafschop opleverde. De laatste actie van de eerste helft was een goede redding van doelman Roorda op een intikker van Klaas-Jan Huntelaar.

In de tweede helft zette invaller Angelos Charisteas Ajax van dichtbij op 2-0. Opnieuw werd Blind bijna doodgeknuffeld. Uitblinker Nourdin Boukhari ontsnapte aan rood, toen hij te hard doorging op Danny Buijs. In de slotfase waren de andere invallers Wesley Sneijder en Ryan Babel nog heel dichtbij de 3-0.

Volgende week zal de beslissing vallen in Euroborg.