woensdag, 9. augustus 2006 - 23:54

Ajax creëert goede uitgangspositie

Ajax heeft een goede uitgangspositie gecreëerd om zich te kwalificeren voor de Champions League. In Denemarken versloegen de Amsterdammers FC Kopenhagen met 1-2 door doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar.

Geen moment leek Ajax in de eerste helft onder de druk van de Denen uit te komen. Diverse malen kwam het team van trainer Henk ten Cate niet uit onder de druk van FC Kopenhagen, dat speelde met oud-Ajacieden Jesper Gronkjaer en André Bergdolmo.

Verrassend genoeg kwamen de Amsterdammers toch op voorsprong door Huntelaar, die een door Thomas Vermaelen ingekopte vrije trap van Wesley Sneijder de juiste richting gaf: 0-1.

Ajax kwam goed weg toen een corner van Zweeds international Tobias Linderoth door iedereen werd gemist en op de paal belandde. Kort daarvoor kopte verdediger Brede Hangeland een andere corner wel achter doelman Maarten Stekelenburg: 1-1.

Ajax was sterk de kleedkamer uitgekomen, maar leek snel weer in dezelfde situatie als voor rust te belanden: onder druk van de Denen, waar ook Marcus Allbäck (ex-SC Heerenveen) en Fredrik Berglund (ex-Roda JC) hun steentje bijdroegen.

Nadat Kenneth Perez en Mauro Rosales waren vervangen door Ryan Babel en Markus Rosenberg kreeg Ajax weer greep op de wedstrijd. Het leidde tot het tweede doelpunt van Huntelaar, na een van richting veranderde bal van de Zweedse invaller. De resterende tien minuten kwam Ajax niet meer in gevaar.

Over twee weken komt FC Kopenhagen op bezoek in de Amsterdam ArenA. Daar kan Ajax deelname aan de Champions League definitief zeker stellen.