zondag, 24. december 2006 - 14:43

Ajax geeft voorsprong weg tegen veerkrachtig Vitesse

Ajax heeft de titelkansen op bezoek bij Vitesse vergooid. De ploeg van trainer Henk ten Cate ging met 4-2 onderuit in het Gelredome.

Evenals vorige week (tegen Roda JC) bogen de Arnhemmers een 2-0 achterstand om in een 4-2 zege. Zdenek Grygera bracht Ajax al binnen vier minuten op voorsprong, en oud-Vitesse-aanvaller Tom de Mul zette na 35 minuten de 2-0 op het scorebord.

De Amsterdammers leken op dat moment een gewonnen wedstrijd te spelen, en het scheelde niet veel of Wesley Sneijder had de wedstrijd ook definitief in het slot gegooid. Vlak na rust miste hij een opgelegde mogelijkheid op de 3-0.

Een dure misser, want in de 49ste en 51ste minuut zette de ploeg van trainer Aad de Mos de wedstrijd volledig op zijn kop. Het waren respectievelijk Danko Lazovic en Mads Junker die doel troffen.

In de zeventigste minuut ontving Gabri zijn tweede gele kaart en kon Vitesse met een man meer op zoek naar de winst. Die kwam er in de slotminuten. Invaller Fred Benson maakte een minuut voor tijd de 3-2 en Youssef Hersi rondde in blessuretijd een counter af: 4-2.