zondag, 5. maart 2006 - 17:10

Ajax haalt uit tegen zwak Sparta

Ajax boekte een wel erg gemakkelijke overwinning. In de eigen ArenA won de ploeg van trainer Danny Blind met 6-0 van Sparta. De eindscore stond al na 62 minuten op het scorebord, waarbij wederom drie doelpunten van topscorer Klaas-Jan Huntelaar en twee van oud-Spartaan Nourdin Boukhari.

Ajax nam al in de vijfde minuut de leiding. Boukhari werd weggestuurd door Mauro Rosales en met een stiftje versloeg hij doelman René Ponk.

Een minuut later was er een domper voor Boukhari, toen hij na een overtreding van achteren op Anthony Obodai geel kreeg en nu de topper van komend weekend tegen PSV zal missen.

Tien minuten later kon hij echter weer juichen. Hij verlengde van dichtbij een kopbal van Thomas Vermaelen: 2-0. In de 42e minuut besliste Klaas-Jan Huntelaar reeds de wedstrijd. Met een knappe volley vanaf 10 meter rondde hij een voorzet van de rechterkant van Mauro Rosales af: 3-0.

Na rust ging Ajax vrolijk door. In de 53e minuut kopte Vermaelen raak uit een voorzet van links van Markus Rosenberg en drie minuten later gleed Huntelaar van dichtbij een voorzet van dezelfde Rosenberg binnen: 5-0.

Huntelaar stelde zijn seizoentotaal bij tot 27, toen hij in de 62e minuut een vrije trap op fraaie wijze binnenkrulde: 6-0. Opvallend daarvoor had hij Rosenberg weggeduwd. Een minuut later kreeg Sparta de ideale gelegenheid om de eer te redden, nadat de ploeg een strafschop kreeg na een lichte overtreding van Hedwiges Maduro.

Keeper Maarten Stekelenburg stopte de slappe inzet van Jason Oost. De wedstrijd ging daarna als een nachtkaars uit.