maandag, 23. oktober 2006 - 0:55

Ajax overklast Feyenoord

Feyenoord is in de eigen Kuip compleet vernederd door Ajax. De klassieker eindigde in 0-4. En daarmee mocht de ploeg van trainer Erwin Koeman nog gelukkig zijn.

Ajax heerste en kreeg al snel enkele mooie kansen. Eén daarvan werd binnen gekopt door Klaas Jan Huntelaar. Zeven minuten voor tijd verdubbelde de aanvaller de score. Doordat Wesley Sneijder, Gabri en opnieuw Huntelaar oog-in-oog met Henk Timmer misten, bleef de score beperkt tot 0-2.

Na rust gooiden de Amsterdammers al snel het slot op de wedstrijd. Tom de Mul miste na zes seconden nog een mooie mogelijkheid, maar niet veel later mocht Kenneth Perez vanaf elf meter de 0-3 aantekenen. De strafschop werd veroorzaakt door Dwight Tiendalli die Huntelaar tegen het gras werkte. Na een uur besliste Perez de wedstrijd door het vierde doelpunt te maken.

Feyenoord eindigde de wedstrijd met slechts negen spelers. Invaller Pierre van Hooijdonk en Sebastian Pardo moesten voortijdig het veld verlaten met een rode kaart. Van Hooijdonk maakte een grove charge op Urby Emanuelson.