zondag, 12. maart 2006 - 10:07

Ajax-PSV eindigt onbeslist

De topper tussen Ajax en PSV is zaterdagavond (voor het eerst sinds 4 september 1960) weer eens geëindigd in een 0-0 gelijkspel. Na rust kwam het duel pas echt los en creëerden vooral de Amsterdammers aardig wat kansen in de ArenA. Het enige dat Ajax echter vergat was om het leer tegen de touwen te jagen.

De eerste helft waren de teams aardig aan elkaar gewaagd. De thuisploeg kreeg echter geen enkele grote kans. PSV daarentegen wist via de Belg Timmy Simons een keer het ijzerwerk te raken, maar helaas voor de Eindhovenaren verdween de bal niet achter Ajax-doelman Maarten Stekelenburg.

Op basis van de tweede helft had Ajax eigenlijk drie punten moeten binnenhalen. Rosenberg kreeg binnen in het eerste kwartier na rust drie kansen, maar evenzoveel keren was PSV-doelman Gomes de reddende engel voor de ploeg uit de Lichtstad. De gasten kregen aan de hand van hun ‘steraanvaller’ Farfan de grootste kans in de tweede 45 minuten. De Peruaan dook als een duveltje uit een doosje plotseling voor Stekelenburg op, maar schoot de bal over het dak van het doel.