zondag, 19. november 2006 - 16:40

Ajax verspeelt punten tegen Twente

FC Twente heeft Ajax in de ArenA weten te bedwingen. Het duel in Amsterdam eindigde in 1-1. Met name voor rust toonden de Tukkers zich gelijkwaardig aan Ajax.

Dat het al na acht minuten via Orlando Engelaar een voorsprong nam, was gezien het spelbeeld dan ook terecht. De treffer was een plaatje. Engelaar haalde verwoestend uit en liet doelman Maarten Stekelenburg kansloos.

Door de vroege achterstand werd de ploeg van trainer Henk ten Cate gedwongen de aanval te zoeken. Ondanks de goede wil, leverde het Ajax echter nauwelijks kansen op. FC Twente daarentegen was wel enkele malen gevaarlijk bij tegenstoten.

Dat de gelijkmaker uit een vrije trap viel, was veelzeggend. Sneijder demonstreerde kort na rust zijn traptechniek weer eens en liet Sander Boschker kansloos. Na de treffer bleef Ajax doordrukken en kwam FC Twente niet meer onder de pressie uit. Desondanks wist de ploeg van trainer Fred Rutten het punt over de streep te trekken.