zondag, 26. februari 2006 - 17:10

Ajax wint moeizaam van Heracles

Ajax heeft haar vierde opeenvolgende zege in de Eredivisie behaald. In het Polman Stadion werd Heracles Almelo moeizaam met 1-3 verslagen, dankzij goals van Klaas-Jan Huntelaar, debutant Michael Timisela en Ryan Babel. Voor de thuisclub trof Thijs Sluijter doel.

In de eerste helft deed Heracles Almelo in niets onder voor Ajax, dat aantrad met een geïmproviseerde verdediging (Trabelsi, Heitinga en Grygera waren afwezig). Op rechts werd debutant Michael Timisela overlopen door Thijs Sluijter, die na een assist van Mika Nurmela er als de kippen bij was om doelman Maarten Stekelenburg te passeren. Op slag van rust scoorde Klaas-Jan Huntelaar uit de rebound van een schot van Mauro Rosales.

In de tweede helft keerden de kansen voor het team van trainer Danny Blind. Ajax kreeg de wedstrijd onder controle, maar toch duurde het nog tot de 81ste minuut voordat de Amsterdammers de leiding namen. Invaller Angelos Charisteas raakte de paal, waarna Timisela in zijn tweede wedstrijd in Ajax I zijn eerstre doelpunt maakte.

Heracles kon nog even dromen over een gelijkmaker, maar in blessuretijd gooide Ryan Babel het duel definitief in het slot.