zondag, 25. juni 2006 - 11:19

Argentinië pas in verlenging langs Mexico

Argentinië bereikt de kwartfinales van het WK, na Mexico verslagen te hebben in een spetterende wedstrijd. Het was de eerste wedstrijd van het toernooi die een verlenging nodig had. De Argentijnen wonnen uiteindelijk met 2-1 in het Zentralstadion in Leipzig.

Mexico begon verrassend goed aan de wedstrijd en bekroonde dat meteen met een vroege treffer. De corner van Pavel Pardo werd door Jose Antonio Castro precies voor de voeten van de FC Barcelona-speler gekopt, die daar dankbaar gebruik van maakte.

Lang konden de Mexicanen echter niet van hun voorsprong genieten. In de 10e minuut kwam Hernan Crespo slim voor Jared Borgetti en tikte de corner van Juan Riquelme knap in.

Daarna waren zowel de Argentijnen als de Mexicanen aan elkaar gewaagd. Beide ploegen regeerden het spel bij vlagen en wisselden elkaar daarbij goed af.

De Argentijnen scoorden nog een minuut in blessuretijd van de tweede helft, maar omdat de grensrechter buitenspel zag, waar dit eigenlijk niet het geval was, werd deze treffer van Messi niet toegekend, zodat er 30 minuten langer moest worden doorgespeeld.

Pas in de verlenging kon Argentinië regeren, zoals ze dat eerder dit toernooi gedaan hadden. Ze bekroonden hun spel met een treffer door middel van een prachtig afstandschot van Maxi Rodriquez, die de bal op zijn borst aannam en hem meteen daarna de verre kruising in krulde.

De winst op Mexico betekent dat Argentinië op 30 juni in Berlijn tegenover gastland Duitsland staat in de kwartfinale.