vrijdag, 16. juni 2006 - 17:32

Argentinie magistraal tegen Servie & Montenegro

De wedstrijd tussen Argentinie en Servie & Montenegro was een ware veldslag voor de de ploeg van bondscoach Petkovic. Servie & Montenegro werd weggevaagd met 6-0. De Argentijnen waren in deze partij magistraal en maakten hun favorietenrol in dit duel meer dan waar.

Argentinie schoot uit de startblokken tijdens de tweede groepswedstrijd in poule C tegen Servie & Montenegro. De Argentijnen kwamen na zes minuten al op voorsprong. Rodriguez zette de Zuid-Amerikanen op 1-0 na aangeven van Javier Saviola. De vroege voorsprong van de Argentijnen was wederom een knap staaltje van effectivitiet, waar de ploeg van José Pekerman om bekend staat. De eerste minuten van de wedstrijd tussen beide ploegen was zeer aantrekkelijk om te zien. Koroman liep in de zevende minuut al tegen zijn eerste gele kaart aan. De speler van Servie & Montenegro is derhalve voor de wedstrijd tegen Ivoorkust geschorst.

Pekerman moest na zeventien minuten al zijn eerste wissel toepassen. Luis Gonzalez moest met een blessure van het veld en werd vervangen door Cambiasso, de man wiens positie hij had ingenomen in vergelijking tot de eerste wedstrijd tegen Ivoorkust. Van de basisplaats kon Gonzalez echter niet lang genieten. Met Cambiasso in de ploeg ging Argentinie onvermoeibaar door met haar geliefde spelletje, de voorsprong vasthouden. De wedstrijd werd op het scherpst van de snede gevoetbald. Nadj liep in de 27-ste minuut tegen de tweede gele kaart van de wedstrijd aan. Het grimmige karakter werd echter teniet gedaan door het schitterende doelpunt van invaller Cambiasso. De middenvelder van Internazionale zette zijn ploeg op 2-0. De combinatie waaruit het doelpunt viel was een lust voor het oog. Hernan Crespo stelde Cambiasso met een fraai hakje in staat om te scoren.

Diezelfde Crespo zag in de 36-ste minuut een zuiver doelpunt van zijn voet afgekeurd worden door scheidsrechter Rosetti. De aanvaller van Chelsea rondde de aanval doeltreffend af, maar werd teruggefloten. Voor het negeren van het fluitsignaal kreeg hij overigens een onterecht gele kaart. Lang hoefde Argentinie echter niet te treuren over de afgekeurde goal. Na goed doorgaan van Javier Saviola op de rechterflank wist Rodriguez voor zijn tweede en de derde voor Argentinie in deze wedstrijd te tekenen. De eerste helft werd afgesloten met de derde gele kaart voor Servie & Montenegro. Krstajic beging een overtreding op de kleine Argentijn Saviola en kreeg daarvoor van scheidsrechter Rosetti een gele prent.

De tweede helft leverde hetzelfde beeld op als het eerste bedrijf. Argentinie handhaafde haar zakelijke, maar zeer effectieve spel. De Argentijnen schaakten als het ware naar een opening, maar drongen in de tweede helft niet meer echt aan. De vernedering van Servie & Montenegro was compleet. De frustratie die bij de ploeg van Petkovic heerste, kwam het best tot uiting in de persoon van Mateja Kezman. De oud - aanvaller van PSV kon de gehele wedstrijd geen voet aan de grond krijgen tegen het Argentijnse blok en uitte zijn ongenoegen hierover op Mascherano. Kezman mocht tot ieders verbazing inrukken met rood. De spits benadrukte daarmee de onmacht die hij vanaf het begin van het WK al met zich meedroeg.

De ervaren goalgetter Hernan Crespo pikte in de 78-ste minuut nog zijn goaltje mee. Hij leidde met de vierde treffer voor Argentinie Servie & Montenegro nog verder naar de slachtbank. Ten tijde van de vierde goal had het Argentijnse wonderkind Lionel Messi al zijn opwachting gemaakt in het elftal van de Zuid-Amerikanen. De jongeling van FC Barcelona kwam in het veld voor Rodriguez.

Carlos Tevez en Lionel Messi maakte het drama voor Servie & Montenegro compleet. Tevez, ooit in de belangstelling van PSV, scoorde op magistrale wijze. Hij liet met zijn actie voorafgaand aan de goal het klasseverschil duidelijk merken. De voetballiefhebber werd in de slotminuten van de wedstrijd nog getrakteerd op een doelpunt van het Argentijnse wonderkind zelf. Messi bekroonde zijn invalbeurt met een goal en liet de ploeg van bondscoach Petkovic verslagen achter.