zondag, 12. maart 2006 - 16:52

AZ klopt Willem II, blessure Schaars

AZ heeft de uitwedstrijd tegen Willem II met 1-3 gewonnen. De twee aanvallende clubs maakten er een mooie pot van in Tilburg. AZ kwam na vijf minuten op voorsprong dankzij een prima actie van Harris Medunjanin. Elf minuten later maakte Iwan Redan met een schoonheid van een kopbal gelijk.

Willem II bleef daarna aandringen en AZ kwam er maar moeilijk uit. Maar na het inbrengen van Barry van Galen en Stein Huysegems kantelde de wedstrijd alsnog. Eerst kopte Gretar Steinsson in de 56ste minuut een corner binnen na een foutje van doelman Tristan Peersman. En drie minuten voor tijd maakte Huysegems het karwei af.

De Alkmaarders zagen overigens wel Stijn Schaars uitvallen met een meniscusblessure. Het is nog niet duidelijk hoe lang de middenvelder uit de roulatie is, maar het zou wel eens einde seizoen voor hem kunnen zijn.

Door de winst staat AZ nog maar twee puntjes achter nummer twee Feyenoord. Willem II blijft zeven punten achter de veilige vijftiende plaast, waar ADO Den Haag bivakkeert.