zaterdag, 4. maart 2006 - 9:16

AZ pakt NEC keurig in

Jongeling Haris Medunjanin kreeg vanavond het vertrouwen van Van Gaal en hij betaalde dat terug door de uiterst stroeve wedstrijd vanavond tegen NEC open te breken met de 0-1. Na een actie van Huysegems kreeg hij de bal net buiten de zestien met een verdediger in zijn rug.

Heel behandig draaide hij weg en mikte de bal net langs keeper Van Emmerik. De tweede goal viel nog geen twee minuten later. Uit een bekeken voorzet van weer Medunjanin kon Huysegems zo intikken, maar hij miste. Danny Koevermans dook achter hem op en klaarde het klusje alsnog.

Kenneth Perez en Barry van Galen kregen vanavond rust van coach Louis van Gaal. Zodoende kregen linkspoot Haris Medunjanin op het middenveld en Danny Koevermans in de spits vanavond weer eens een kans. Vooral over Medunjanin vertelde Van Gaal vooraf dat hij ziet hoe deze jongen zich ontwikkelt, maar nog geen echte kans heeft gekregen op het hoogste niveau. Arveladze was niet op tijd fit voor vanavond, dus stond Stein Huysegems weer eens in de basis.

De eerste helft was overduidelijk voor AZ, maar uitgespeelde kansen zoals we die van de Alkmaarse ploeg kennen dit seizoen waren er niet. Wel een aantal kopkansen en schoten of pogingen in een overvol strafschopgebied, maar de teller bleef de eerste helft op nul staan. In de tweede helft moest NEC het spel maken, maar dat lukte de ploeg totaal niet. Het speelde AZ juist in de kaart en daar maakte de Alkmaarse ploeg zeker gebruik van.