vrijdag, 24. februari 2006 - 7:00

AZ strijdend ten onder

AZ rook vanavond aan de laatste zestien van Europa, maar wist zich uiteindelijk niet te plaatsen. De formatie van Louis van Gaal won wel met 2-1 van Real Betis Sevilla, het doelpunt van Melli in de verlenging bleek echter fataal.

De Alkmaarders wisten wat hun vanavond te doen stond na het 2-0 verlies van vorige week in Spanje. De penalty die de ploeg kreeg na drie minuten was dan ook een mooie opsteker. Aanvoerder Denny Landzaat wist het buitenkansje echter niet verzilveren. Na een klein half uur spelen was het dan wel raak. Arveladze scoorde de 1-0 op aangeven van Perez.

Nauwelijks tien minuten later ontplofte de Alkmaarder Hout. Wederom stond Perez aan de basis van het doelpunt. Een voorzet van de Deen werd door Jaliens bij de eerste paal binnen gelopen. In de tweede helft kreeg Sektioui nog een grote kans op de 3-0, maar oog in oog met doelman Contreras faalde de Marokkaan.

Na negentig minuten werd het dus verlengen. Al binnen vijf minuten scoorde Melli via de handen AZ-doelman Timmer de 2-1. Die klap kwam de thuisploeg vervolgens niet meer te boven. Het maken van twee doelpunten, om alsnog zeker te zijn van kwalificatie, bleek een te grote opgave.