vrijdag, 15. december 2006 - 1:17

AZ wint van Sevilla en sluit af als koploper

AZ heeft in en tegen Sevilla goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Louis van Gaal zegevierde met 1-2 in Spanje. Grote man aan de zijde van de Alkmaarders was Shota Arveladze. De goalgetter maakte beide treffers.

Lange tijd ging het duel tussen Sevilla en AZ gelijk op. Na 45 minuten voetbal stond het 0-0 tussen beide ploegen, die reeds al voor de volgende ronde waren geplaatst.

Het was echter Sevilla dat in de 52-ste minuut op voorsprong kwam door een benutte penalty van Chevanton. AZ kwam echter terug in de wedstrijd in de 64-ste minuut. Arveladze bracht zijn ploeg op gelijke hoogte en bezorgde in de extra tijd van de wedstrijd zijn ploeg zelfs de drie punten. AZ sluit derhalve groep C als groepswinnaar af.

Sevilla en Sporting Braga gaan evenals AZ door naar de volgende ronde. Braga wist in haar laatste partij plaatsing veilig te stellen door Grasshoppers met 2-0 te verslaan. Joao Pinto en Castanheira maakten de doelpunten voor de Portugese ploeg.