dinsdag, 18. april 2006 - 23:09

Barça troeft AC Milan af

FC Barcelona heeft in Giuseppe de Meazza AC Milan verslagen met 1-0. De ploeg van trainer Frank Rijkaard heeft zo de eerste slag in de halve finale van de Champions League geslagen.

AC Milan startte met Clarence Seedorf en Jaap Stam in de basis. FC Barcelona liet Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst beginnen. En natuurlijk ontbraken de andere sterren Alessandro Nesta, Andrea Pirlo, Kaká, Andrei Shevchenko, Ronaldinho en Samuel Eto'o niet.

Gilardino kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. De aanvaller van AC Milan trof in de veertiende minuut van dichtbij de paal, nadat Kaká slim een ingooi verlengd had. Een minuut later kopte Shevchenko de bal tegen Victor Valdes aan, na een prima pass van Seedorf.

Barça deelde pas in de 23ste minuut het eerste plaagstootje uit. Het schot van Eto'o was echter te slap om doelman Dida te verrassen. De vrije trap van Pirlo in de 35ste minuut was wel gevaarlijk, maar ging rakelings naast. Twee minuten later werd een prachtige aanval tussen Ronaldinho en Eto'o bijna bekroond, maar Ludovic Giuly schoot - in buitenspelpositie overigens - in de handen van Dida. Beide ploegen gingen derhalve met 0-0 rusten.

De Nederlanders vielen prima op in het eerste bedrijf. Van Bommel en Seedorf vochten mooie duels op het middenveld uit, Stam was Ronaldinho volledig de baas en Van Bronckhorst had zelfs moeite de aanvallende impulsen van de rechtsback af te stoppen.

In de tweede helft kreeg weer Milan de eerste grote kans. Gilardino miste opnieuw jammerlijk van dichtbij na knap werk van Kaká. In de 57ste minuut viel de eerste goal van de wedstrijd. Ronaldinho, die helemaal in de zak van Stam leek te zitten, kreeg een briljant moment en stifte de bal de zestien van Milan in. Giuly rondde het verrassende buitenkansje fraai af: 0-1.

Vanaf dat moment was Barça de bovenliggende partij. In de 64ste minuut leek Ronaldinho het duel te belissen. De Braziliaan raakte echter de binnenkant van de paal, na dom balverlies van Seedorf. In de 66ste minuut rondde Andrés Iniesta bijna af na een minuut lang balbezit voor FC Barcelona. Milan werd in deze fase helemaal weggetikt en leek de kluts kwijt te zijn. Toch was Milan nog niet uitgespeeld. Invaller Massimo Ambrosini kreeg in de 81ste minuut nog een grote kans, maar hij maaide te wild naast. Op het moment dat Milan steeds verder weg begon te zakken, probeerde Seedorf juist steeds meer het heft in handen te nemen. Helaas voor hem pakte dat verkeerd uit. Wel moest Valdes nog knap redden op een slimme kopbal van Paolo Maldini. Ook Kaká had nog toe kunnen slaan, maar zijn schot ging in de 90ste minuut naast.

Milan zal volgende week alle zeilen bij moeten zetten om de 0-1 achterstand in Camp Nou goed te maken.