donderdag, 23. november 2006 - 7:45

Barca blijft in de race

Na vanavond is in Groep A van de Champions League alles nog open. Omdat Chelsea van Werder verloor (1-0) en Barcelona uit bij Levski Sofia won (0-2) doen de Engelsen, de Duitsers en de Spanjaarden allen nog mee voor de groepswinst.

Op bezoek in Sofia moest FC Barcelona vanavond winnen om in de race te blijven. Dat lukte de Catalanen geruggensteund door een vroege voorsprong. Al na vijf minuten zette Giuly de ploeg van trainer Frank Rijkaard op het goede spoor. Hij pikte een afgeslagen voorzet van Zambrotta op en maakte van een meter zeven van het doel geen fout.

Na de 1-0 bleef Barca uiterst geconcentreerd spelen. Het gaf nauwelijks iets weg tegen de goedwillende thuisploeg en creëerde zelf ook nog een aantal goed uitgespeelde kansen. Toch duurde het nog tot de 65e minuut voordat de wedstrijd in het slot ging. Doelman Petkov kreeg een schot van Deco niet onder controle, waardoor de meegelopen Iniesta de rebound binnen kon werken.

In Bremen verloor Chelsea door een dood spelmoment in de eerste helft. Een corner van Frings bereikte het hoofd van de lange Mertesacker. Die torende hoog boven de Londense defensie uit en kopte de bal neerwaarts binnen. Ondanks de nederlaag plaatste Chelsea zich wel voor de tweede ronde en als het over twee weken wint van Levski Sofia wordt het zelfs groepswinnaar. Werder en Barca gaan dan in Nou Camp onderling uitmaken wie nog meer overleeft in poule A de Champions League.