maandag, 2. januari 2006 - 9:06

Beatrix niet aanwezig tijdens nieuwjaars-ontvangsten

Den Haag

Dinsdag 10 januari zal Koningin Beatrix niet aanwezig zijn tijdens de traditionele nieuwjaarsontvangsten voor
<BR>buitenlandse diplomaten en Nederlandse genodigden.
<BR>Beatrix is momenteel herstellende van een knieoperatie en zal hierdoor voorlopig geen officiële afspraken kunnen vervullen. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag laten weten.

De nieuwjaarsontvangsten zullen in tegenstelling tot voorgaande jaren plaatsvinden in Paleis Noordeinde. Dit omdat het Koninklijk Paleis op de Dam wordt gerenoveerd.

Dinsdagochtend zullen de Prins van Oranje en Prinses Máxima de leden van het Corps Diplomatique en internationale organisaties ontvangen. Dinsdagmiddag ontvangt het paar enkele honderden gasten uit een groot aantal sectoren van de Nederlandse samenleving. Bij beide ontvangsten zijn Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig.

De renovatiewerkzaamheden in het Koninklijk Paleis te Amsterdam duren naar verwachting tot medio 2008. Dit betekent dat de nieuwjaarsrecepties in elk geval tot en met dat jaar plaatsvinden in de Grote Balzaal en aangrenzende ruimten van Paleis Noordeinde. Omdat daar minder ruimte is dan in de Burgerzaal van het paleis op de Dam, worden voor de recepties in Den Haag tientallen minder mensen uitgenodigd dan gebruikelijk bij die in Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):