vrijdag, 29. september 2006 - 11:21

Beknelling en één gewonde na verkeersruzie

Herveld

Vermoedelijk als gevolg van een verkeersruzie tussen twee automobilisten op de A15 ter hoogte van Herveld is woensdagavond een aanrijding ontstaan. Een betrokkene, een 23-jarige vrouw uit Grave, raakte daarbij bekneld en gewond. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft twee bestuurders en een passagier aangehouden. Het gaat om een 37-jarige man uit Wijchen, een 20-jarige Leusdenaar en een 21-jarige man uit Amersfoort. De politie verdenkt hen ervan de aanrijding te hebben veroorzaakt.

De aanrijding gebeurde even voor elf uur op de A15 op het traject tussen knooppunt Ressen en Valburg. Volgens getuigen zouden de Wijchenaar en de Leusdenaar tijdens het rijden onderling ruzie met elkaar hebben gekregen. Daarbij zou een aantal keren van rijstrook gewisseld zijn, bumperkleven en onderling inhalen.

Op een gegeven moment zou de Wijchenaar weer van rijstrook gewisseld hebben. Daarbij zag hij de achterop komende automobiliste uit Grave kennelijk over het hoofd waarna een aanrijding volgde. De auto van de vrouw uit Grave raakte daarbij total-loss en de vrouw zelf gewond. Nadat de politie gewaarschuwd was werden de beide bestuurders en de passagier van de Leusdenaar aangehouden omdat tot dusver onduidelijk was wie welke rol het geheel had gespeeld.

De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt het ongeval. Door de politie was geen drankgebruik geconstateerd bij de betrokkenen.
Provincie:
Tag(s):