dinsdag, 3. januari 2006 - 10:13

Beroofde Australiër is een oplichter

Leeuwarden

De Australiër, die op vrijdag 30 december, beroofd zou zijn van al zijn spullen blijkt een oplichter te zijn. De man is zondagavond door de politie aangehouden voor oplichting.

De oplichter, die zich voor deed als een 45-jarige man uit Melbourne (Australië), had die vrijdagavond aangifte bij de politie gedaan van diefstal van twee grote tassen, met daarin diverse persoonlijke bezittingen, zoals zijn paspoort. De politie heeft de man vrijdag naar een hotel gebracht. Hier werd met zijn creditkaartmaatschappij gebeld en die bevestigde dat de man kredietwaardig was. Hierop heeft de man de nacht doorgebracht in het hotel.

De hoteleigenaar kreeg echter in de loop van het weekend argwaan. Zo was er verwarring over de geboortedatum van de man. Hierop is de man zondagavond door de politie in Leeuwarden in het hotel aangehouden. De verdachte blijkt al circa 14 jaar in Nederland te verblijven. De man heeft vermoedelijk wel enige tijd in Australië gewoond, maar is oorspronkelijk afkomstig uit Tsjaad. Hij is in verzekering gesteld en zit nog vast. Verder moet hij nog 80 dagen uitzitten voor een eerdere veroordeling wegens oplichting.

Zie ook bericht; Australiër beroofd.
Provincie:
Tag(s):