dinsdag, 19. december 2006 - 16:36

Brandonderzoek leidt naar veel vuurwerk

Uithuizen

Een onderzoek naar een klein brandonderzoek heeft maandag geleid naar een behoorlijke hoeveelheid vuurwerk. Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat een 14-jarige knaap uit Uithuizen vuurwerk zou hebben verkocht. Een politiebezoek aan zijn huisadres leverde 17 nitraatbommen op.

De jongen had zijn vuurwerk van een 16-jarige dorpsgenoot gekocht. Ook de 16-jarige werd met een bezoek van de politie vereerd. In de ouderlijke woning trof de politie 104 nitraatbommen aan. Hij had volgens eigen zeggen ongeveer 1000 nitraatbommen verkocht. Verdere zoekacties bij twee 17 en 18-jarige jongens uit Uithuizen leverde nog eens een hoeveelheid vuurwerk op. Bij de 17-jarige knaap werden thuis 84 nitraatbommen, 5 Spaanse vlinderbommen en 6 strijkers gevonden. De 17-jarige had zijn vuurwerk in de kruipruimte van de woning verstopt.

Bij de één jaar oudere jongen vond de politie nog eens 100 nitraatbommen en 33 vlinderbommen van de zwaarste soort. Al het vuurwerk werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. De 14-jarige knaap zal voor een alternatieve straf worden overgedragen aan buro Halt.
Provincie:
Tag(s):