dinsdag, 9. mei 2006 - 16:23

Brandstichtende vernielers aangehouden

In maart zijn vier Alphenaren aangehouden op verdenking van het plegen van brandstichtingen en vernielingen. Eén van deze brandstichtingen betrof de Speel-O-Theek aan de Briljantstraat te Alphen aan den Rijn. De verdachten betreffen twee jongens van 14 jaar, één jongen van 15 en een man van 32 jaar.

Eind vorig jaar, tussen Kerst en Oud en Nieuw, en begin dit jaar werden aan de Briljantstraat en de Diamantstraat diverse vernielingen gepleegd, branden gesticht en graffiti aangebracht.

De politie heeft in het onderzoek naar deze incidenten diverse getuigen gehoord. Een van deze getuigen werd door een paar vrienden van de verdachten bedreigd en mishandeld. Naar aanleiding van dit incident heeft de politie nog twee jongens van 14 en 15 jaar uit Alphen aan den Rijn aangehouden.

Naast genoemde verdachten werd ook de 32-jarige moeder van één van de verdachten aangehouden en gehoord op verdenking van beïnvloeding van getuigen.

Twee verdachten zijn voorgeleid aan de Rechter-commissaris, waarvan er nog één, een 14-jarige jongen, in voorlopige hechtenis zit. Het onderzoek duurt nog voort.
Provincie:
Tag(s):