zaterdag, 22. juli 2006 - 16:46

Bromfietsdieven aangehouden met hulp van omwonenden

Spierdijk

Dankzij onder andere de hulp van buurtbewoners heeft de politie op vrijdagmiddag twee mannen aan kunnen houden die worden verdacht van een bromfietsdiefstal. Agenten waren net bij een melding geweest en zagen rond 16.30 uur twee jongen op een bromfiets zich verschuilen achter een auto op de Spierdijkerweg. Bovendien ontbrak de verzekeringsplaat op de brommer. De agenten wilden het duo staande houden om een en ander te controleren, maar de verdachten gingen er vandoor.

In de omgeving van de Dr. Bloemweg kon de politie de brommer klemrijden in een steegje. De verdachten lieten de brommer achter en gingen er te voet vandoor richting sportvelden en weilanden.

Met hulp van informatie van oplettende bewoners en extra agenten (om de twee te kunnen insluiten) konden ze worden aangehouden. De brommer bleek eerder op de dag in Alkmaar te zijn gestolen en zal aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven. De verdachten zij een 22-jarige man uit Zwaag en een 21-jarige Alkmaarder. Zij zijn meegenomen naar het bureau en hen wacht een proces-verbaal.
Provincie:
Tag(s):