zaterdag, 18. maart 2006 - 21:47

Bruggink schiet Heerenveen voorbij RKC

Arnold Bruggink was vanavond de grote man aan Heerenveen zijde. Hij bracht de Friezen enkele minuten voor tijd de 2-1 overwinning uit een vrije trap.

Het door blessures geteisterde RKC Waalwijk kwam in de eerste helft op voorsprong tegen Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion was het Dominique van Dijk die na 36 minuten het net wist te vinden.Vijftien minuten na rust dacht Arnold Bruggink te scoren. De Belgische leidsman besliste echter dat het -geheel ten onrechte- buitenspel zou zijn en dus ging het feestje voor de Friezen niet door.

Niet veel later trok Heerenveen toch de stand gelijk via Pranjic. Bruggink mocht vervolgens twee keer een vrije trap nemen. De eerste belandde nog op de lat, de tweede verdween op schitterende wijze achter doelman Rob van Dijk.