maandag, 12. juni 2006 - 18:49

Cahill leidt Australie naar winst op Japan

Guus Hiddink heeft een goede start van het WK in Duitsland gemaakt met zijn ploeg Australie. De bondscoach van the Socceroos zag zijn ploeg met 3-1 zegevieren over Japan. Cahill was de grote man aan de zijde van Australie. Hij scoorde twee keer en had daarmee een belangrijk aandeel in de zege van zijn land. Aloisi maakte de 3-1 voor de ploeg van Hiddink. Nakamura maakte de treffer voor Japan.

De ontlading na het laatste fluitsignaal was groot bij de selectie en technische staf van Australie. De ploeg stond bijna de gehele wedstrijd op een 1-0 achterstand. Nakamura schoot Japan in de 26 - ste minuut op voorsprong. Lange tijd leek de partij de kant op te vallen van de Japanners, maar het was uiteindelijk Australie die onder leiding van Cahill de drie punten uit het vuur wist te slepen. De inbreng van de middenvelder van Everton was een tactische meesterzet van de geslepen Achterhoeker. Cahill is normaliter een belangrijke spil in het team van Australie, maar hij raakte voorafgaand aan het WK geblesseerd en is nog maar net fit.

Desondanks is Cahill 'de man' binnen het team van the Socceroos en het bewijs leverde hij in de wedstrijd tegen Japan. Vijf minuten voor tijd schoot Cahill de bal achter de Japanse doelman Kawaguchi. De goalie ging bij de inzet van Cahill niet vrijuit en blunderde opzichtig. Zijn collega aan de andere kant van het veld, Mark Schwarzer blunderde bij het doelpunt van Japan echter ook. De doelman van the Aussies ging opzichtig in de fout bij het doelpunt van Nakamura. De doelman van Middlesbrough werd weliswaar gehinderd, maar het doelpunt werd alsnog door de Egyptische scheidsrechter Abd El Fatah goedgekeurd. De ontsteltenis op de Australische bank en metname bij Hiddink was groot. De Achterhoeker reageerde furieus op de beslissing van de arbiter.

Hiddink had echter geen reden tot klagen over de dienstdoende scheidsrechter. De fysiek sterkere Australiers gingen er net als tegen Nederland stevig in. Australie kreeg 'slechts' vier keer geel, terwijl de kleur rood bij sommige overtredingen niet had misstaan. Cahill kwam tegen het einde van de wedstrijd met de schrik vrij, nadat hij een Japanner had gevloerd in zijn eigen strafschopgebied. De zuivere penalty werd echter niet gegeven en daarmee werd Japan benadeeld.

Cahill en Aloisi zorgden tegen het einde van de wedstrijd voor de slagroom op de taart. De wedstrijd tussen Australie en Japan was niet van hoogstaande kwaliteit, maar de drie doelpunten in de laatste vijf minuten zorgden voor het nodige spektakel.