maandag, 2. januari 2006 - 19:17

Cees Lok van NEC naar NAC

Cees Lok is de nieuwe trainer van NAC Breda. De oefenmeester, die twee weken geleden nog ontslag nam bij NEC, tekende een contract voor anderhalf jaar. Hij wordt de opvolger van de ontslagen Ton Lokhoff. Wie zijn assistent wordt, is nog onduidelijk. Daar gaat de coach de komende weken eens goed over nadenken.

Tijdens de onofficiële presentatie las de trainer zelf een toelichting voor. Daarin gaf hij aan dat de reden voor zijn opstappen bij NEC een gevolg was van een meningsverschil met het bestuur. Zijn ambities om de Nijmeegse club structureel hogerop te brengen, strookten niet met die van de dagelijkse leiding. Daarbij zou geen sprake zijn van een flirt met welke andere club dan ook. Volgens Lok heeft hij dan ook geen seconde met Southampton (de club waarmee hij na zijn ontslag in verband werd gebracht, red.) gesproken.

Hij heeft zich zelfs ingeschreven als werkloze, en werd pas na het ontslag van Ton Lokhoff op 30 december benaderd om trainer van NAC te worden. Lok stond volgens de Bredanaars bovenaan het lijstje van vier namen. De Brabanders hebben overigens overeenstemming bereikt met NEC over een te betalen afkoopsom.

Het balletje ging rollen en maandag zette Lok zijn handtekening onder een contract dat hem voor 1,5 jaar aan de Brabantse club bindt. “Wij zijn zéér verheugd dat we op korte termijn overeenstemming hebben bereikt met Cees Lok als nieuwe trainer van NAC. Wij wensen hem heel veel succes de komende periode�, aldus voorzitter Willem van der Hoeven op de website van NAC. Waarom juist gekozen is voor een anderhalf jarig contract is gissen. Een feit is dat trainer Ruud Brood nog tot komende zomer bij Helmond Sport blijft, waarna NAC een optie heeft om hem nog een extra seizoen bij de eerstedivisieclub te laten werken.

Pierre van Hooijdonk heeft inmiddels al met Lok gesproken over zijn werkwijze. "Het was een heel prettig gesprek", aldus de trainer. Lok heeft aangegeven dat de club hem geen versterkingen heeft beloofd. De coach krijgt vanaf komende woensdag, als NAC op trainingskamp gaat in Mierlo, genoeg tijd om de huidige selectie door te lichten.

Voor Lokhoff is zijn NAC-periode overigens nog niet ten einde. De club en de op non-actie gestelde trainer spraken een periode van bezinning af. Daarna wordt er in overleg bekeken of er in de toekomst een andere functie voor hem is binnen de club.
Categorie:
Tag(s):