woensdag, 18. oktober 2006 - 9:08

Celtic op weg naar tweede ronde

In de strijd om de tweede plaats in Groep F van de Champions League heeft Celtic een forse stap gemaakt. Zonder Jan Vennegoor of Hesselink, maar met Evander Sno in de basis, won het thuis met 3-0 van Benfica. Op die zege viel niets af te dingen, want op Celtic Park kwamen de povere Portugesen niet verder dan een knal op de lat van Nuno Assis in de tweede helft.

Celtic creëerde daarentegen wel de nodige mogelijkheden. In de eerste helft maakte doelman Quim een omhaal van Caldwell nog ongedaan. Op een inzet van Kenny Miller, die de bal na een mislukte inzet van Nakamura voor de voeten kreeg, had hij na een klein uur spelen echter geen antwoord. Tekenend voor de malheur bij de ploeg uit Lissabon was de manier waarop de tweede Schotse goal viel. Na een corner van Benfica brak de thuisploeg razendsnel uit. Opnieuw was Miller het trefzekere eindstation van de aanval. In blessuretijd maakt Pearson het feest van Gordon Strachan's ploeg compleet. Hij werkte de rebound van opnieuw een inzet van Nakamura achter Quim.

Ook Manchester United beleefde een uitstekende avond. Op Old Trafford werd FC Kopenhagen onder de voet gelopen. De Denen dankten doelman Christiansen dat de score niet verder opleip dan 3-0. Met enkele goede saves was hij een bron van frustratie voor met name Saha. De sluitpost capituleerde pas na een schot van Paul Scholes, die vlak voor rust vanaf achttien meter verwoestend uithaalde. Na de thee werd het verzet van de Denen helemaal gebroken. O'Shea werkte met enig fortuin een corner van Ronaldo binnen. De kansloze avond van FC Kopenhagen kreeg in de slotfase ook Christiansen nog in de greep. De uitblinkende doelman ging tien minuten voor tijd gruwelijk in de fout bij een ogenschijnlijk makkelijk te pakken afstandschot van Richardson.

Manchester gaat na drie duels aan de leiding. Het verloor nog geen punt. Celtic sprokkelde al zes punten bij elkaar. Dat zijn er vijf meer dan Benfica en Kopenhagen die de laatste plaats delen.