woensdag, 1. november 2006 - 7:50

Chelsea brengt Barca in lastig parket

FC Barcelona heeft plaatsing nog in eigen hand, maar eenvoudig zal het niet worden om de tweede ronde van de Champions League te bereiken. Thuis tegen Chelsea gaf het in de laatste minuut van de wedstrijd een 2-1 voorsprong weg. Drogba was het die Camp Nou in rouw dompelde.

Het duel was uiterst vervelend om naar te kijken. Arbiter Farina had maar liefst tien gele kaarten nodig om de clash tussen beide grootmachten in goede banen te leiden. Tussen alle overtredingen door werd er ook nog gevoetbald. Zodoende kon Deco al na drie minuten de score openen met een prachtig gekruld schot in de verre hoek. Na de openingsgoal waren er kansen aan beide kanten. Ronaldinho, Ballack en Robben faalden echter allen in kansrijke positie.

Veel moeilijker was de situatie waaruit Lampard vijf minuten na rust wel scoorde. Door een verkeerde aanname kwam de linkspoot uit op de achterlijn binnen de zestien. Op intuitie redde hij de situatie echter. Met een prachtig gekrulde lob over doelman Valdes heen zette hij de 1-1 op de borden. Na de gelijkmaker bleven de Londenaren de sterkste ploeg. Een bevlieging van Ronaldinho zette het duel echter op de kop. Eén keer was hij bewaker Boulahrouz te snel af en kon hij met een voorzet Gudjohnsen bereiken. De IJslander mistte voor open doel niet.

Tot diep in blessuretijd leek Barcelona helemaal terug in de strijd om de eerste plaats in de groep. Drogba veranderde alles echter drie minuten in blessuretijd. Hij nam een door Terry teruggekopte bal aan op de borst en haalde verwoestend uit.