woensdag, 4. januari 2006 - 18:07

Collectief winkelverbod in Roermond

Roermond

Stichting Samenwerkende Roermondse Ondernemers, Politie Limburg-Noord en de gemeente Roermond slaan de handen ineen voor het project ‘collectief winkelverbod’. Dit betekent dat wanneer iemand tot twee keer toe binnen een jaar een strafbaar feit pleegt in een winkel, de overtreder een ontzegging tot alle winkels in de binnenstad en het Designer Outlet Centre (DOC) krijgt opgelegd.

Het project dat begin dit jaar van start is gegaan betreft een primeur in Noord- en Midden-Limburg. Alle ondernemers die aangesloten zijn bij de stichting Samenwerkende Roermondse Ondernemers, maken deel uit van het project. Zij maken het collectief winkelverbod kenbaar middels het plaatsen van een raamaffiche waarop de Roermondse huisregels kenbaar worden gemaakt.

Indien iemand een strafbaar feit pleegt, wordt door de ondernemer aangifte gedaan bij de politie. Wanneer deze persoon voor de tweede keer binnen één jaar in overtreding gaat, wordt de toegang tot alle winkels ontzegd. De persoon in kwestie mag voor de duur van één jaar geen winkel meer betreden in de binnenstad of het DOC. Indien iemand met een winkelverbod toch een winkel betreedt, wordt deze persoon aangehouden en zo spoedig mogelijk overgedragen aan de politie waarna proces verbaal wordt opgemaakt.

Het winkelverbod moet bijdragen aan een prettige winkelsfeer in de Midden-Limburgse stad.
Provincie:
Tag(s):